Kayıt-Kabul

Kanyon ailesine katılın

Kayıt Koşulları

Okulumuz 2022-2023 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde öğrenci kabul edecektir.

Okul Öncesi

Okul öncesi kontenjanlar dâhilinde kaydı yapılan öğrencimiz için gözlem ve görüşme için randevu verilir. Kaydı gerçekleştirilen öğrencilerimiz, Kanyon Koleji PDR uzmanları ve öğretmenleri tarafından geliştirilen gözlem ve tanıma formları dil gelişimi, motor becerileri, dikkat ve algılama düzeyi açısından değerlendirilir.

İlkokul

İlkokul 12.3.4. sınıflarımıza kontenjanlar dâhilinde sınırlı sayıda öğrenci kabul edilmektedir. Kayıt yapılan aday öğrencilere gözlem ve görüşme için randevu verilir. Kanyon Koleji PDR uzmanları ve öğretmenleri tarafından geliştirilen gözlem ve tanıma formları ile yaş düzeyinden beklenen bilişsel ve gelişimsel özellikler açısından değerlendirilir.

Ortaokul

5, 6, 7 ve 8. sınıflar için kayıt başvurularının ardından “Kanyon Koleji Okula Kabul Sınavı”na katılacaktır. Okula kabul sınavı sonucunda yapılan başarı sıralamasının ardından PDR uzmanları ve öğretmenleri tarafından yapılacak olan gözlem ve görüşme için davet edilecektir. Görüşme ve gözlem sonuçları değerlendirilerek kontenjan açığına göre öğrencinin kaydı uygun sınıfa yapılır.

Lise

Özel Kanyon Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Hazırlık ve 9.sınıfa LGS ile öğrenci kabul edecektir. sınıfa aday öğrenciler “Kanyon Koleji Okula Kabul Sınavı”na katılacaktır. Okula kabul sınavı sonucunda yapılan başarı sıralamasının ardından PDR uzmanları ve öğretmenleri tarafından yapılacak olan gözlem ve görüşme için davet edilecektir. Görüşme ve gözlem sonuçları değerlendirilerek kontenjan açığına göre öğrencinin kaydı uygun sınıfa yapılır.

Kayıt-Kabul İşlemleri

Öğrenci kayıt kabul İşlemleri

Özel Kanyon Koleji Kurumlarına bağlı olarak faaliyet gösteren Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise kademelerindeki öğretim kurumlarında Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ile dengi resmi okul yönetmelikleri uygulanır. Ancak okulların öğretim dili, ders ve yardımcı ders kitapları, öğrenci kılık kıyafeti, öğrenci kayıt-kabul ve nakli konularında Kanyon Okulları Kurum Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Eğitim Bursu

Tam Eğitim Bursu

Kanyon Okulları 2006-2007 eğitim-öğretim yılından itibaren, başarılı öğrencilere eğitim bursu uygulamasına başlamıştır. Bursluluk 1 yıl geçerlidir. Burs alan öğrenci sonraki yılın bursluluk sınavına girmek zorundadır. Alacağı puana göre devam eder ya da bursluluk oranı değişkenlik gösterebilir. Bursluluk oranı dışındaki diğer ödemeleri (eğitim, yemek, kıyafet ve kitap) veliler tarafından yapılmaktadır.

a)Duyurular

Okula Kabul ve Bursluluk Sınav tarihi, o yıla ait katılım koşulları ve kriterleri yönetim kurulu tarafından belirlenen esaslar doğrultusunda kanyon koleji web sayfasından duyurulur. Bursluluk sınavı başvuruları internet üzerinden online şeklinde veya okulumuz danışmanlık biriminden yapılmaktadır.

b)Başvuruların alınması

Kanyon Okulları okula kabul ve bursluluk sınavı için yapılan tüm başvurular ilan edilen son başvuru tarihi esas alınarak kabul edilir. Bu süre içerisinde başvuran öğrencilerin, istenen bilgilerinin web üzerinden eksiksiz olarak girilmiş olması gereklidir. Aksi takdirde başvurular kabul edilmez. Başvurular kanyon okulları tarafından açıklanan tarihteki mesai saati başlangıcı ile son tarihteki mesai saati bitimi arasında yapılır.

c)Başvuruların değerlendirilmesi

Okula Kabul ve Bursluluk sınavı  için yapılan başvuruların değerlendirilmesi başvuru tarihinin sona ermesinden itibaren başlar ve değerlendirilmesi ölçme değerlendirme birimince yapılır. Bu değerlendirme sonucunda

d) Sonuçların Açıklanması ve Öğrencilerin Yerleştirilmesi

Okula Kabul ve Bursluluk Sınav sonuçlarını web sitemiz ana sayfasından (www.kanyonkoleji.k12.tr) ilgili linke tıklayarak öğrenebilirler. Veli sınav sonucu sorgulama ana ekranında öğrencinizin T.C. kimlik numarası ve yan tarafta rakam ve harflerden oluşan kodu giriş kodu yazan kısma girerek öğrencinin sonucuna ulaşabilirler. Veli sınav sonucu sorgulama ekranından giriş yapamadıysa eğer ya T.C. kimlik numarası ya da giriş kodunu yanlış girmiş olabilir. Kontrol edip tekrar deneyebilirler. Sınav sonucu öğrenme ekranında öğrenci sıralamaları yoktur. Sıralamaları öğrenmek isteyen ve detaylı konu kazanım karneleri almak isteyen veliler Ortaokul kısmından alabilirler. Test puanları hesaplanırken 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Puanlar 500 tam puan üzerinden hesaplanmaktadır. Taban puan sıfır olarak kabul edilmiştir. Okula Kabul ve Bursluluk Sınav sonuçlarına göre bursluluk kazanan öğrenciler okul idarecileri tarafından telefonla aranıp bilgilendirmesi yapılır. Öğrencilerin sınav sonuçları bilgilerini anne-babadan başka kimseye kesinlikle açıklama yapılmayacaktır. Kayıt yaptırmaya gelen (sınav sonucuyla birlikte) Müdür Yardımcısına yönlendirilecek.

BURSLAR MİLLİ SPORCU BURSU Okulumuzda öğrenim gören Milli Sporcu olan öğrencilere öğrenim ücretinden ……indirim uygulanmaktadır.

Başvuru

Bilgileri teyit ediyor ve mevzuata göre işlenmesini onaylıyorum.