Destek Programları

LGS

YKS

ETP

Temelimiz sağlam ilkesiyle yıllardır uyguladığı sistemli ve disiplinli çalışmalarla bir çok başarıya imza atan Özel Kanyon Koleji temel eğitimden YKS VE LGS orta öğretime geçiş sınavlarında da öğrencilerinin başarıya ulaşmalarını hedefliyor. LGS hazırlık çerçevesinde uygulanan program sadece sınav odaklı bir program olmakla kalmayıp öğrencinin bir üst seviye olan Lise akademik yaşamında ihtiyacı olan altyapıya da sahip olmasını sağlıyor. Uygulanan özel program sayesinde sadece başarılı olan öğrencileri üst seviyeye çıkarmayı değil bütün öğrencilerimizin toplu başarısını amaçlıyoruz.
Detaylı Bilgi için tıklayınız.
LGS hazırlık programının temelini öğrencilerimizin sınavda çıkan derslerdeki tüm konuları eksiksiz bir şekilde öğrenmeleri oluşturmaktadır. Bu temelden yola çıkarak öğrencilerimiz bu süreçte sistemli bir programa tabi tutulmaktadırlar.

DERİN DÜŞÜNME VE SIKI ÇALIŞMA

Özel Kanyon Koleji kurumlarında uygulanan sınıf içi eğitim teknolojileri ile öğrencilerin eğitimleri yapıcı olarak desteklenirken aynı zamanda sınıf içinde çok sayıda soru çözmeleri sağlanarak sınav sistemine hazırlanmaları sağlanıyor. Sınavlara hazır olmanın en önemli basamaklarından bir tanesi test tekniğine hâkim olmaktır. Bu sebeple Kanyon Koleji öğrencilerine kurumumuz Ölçme değerlendirme birimi tarafından periyodik olarak deneme sınavları uygulamakta ve ve uygulanan bu sınavları danışman öğretmenler ve branş öğretmenleri ile detaylı bir şekilde inceleyerek değerlendirilmektedir. Kanyon Koleji STOYS-Servis Tabanlı Okul Yönetim Sistemi

programı ile öğrencinin bir yıl boyunca bireysel gelişimleri adım adım takip edilir. Bu değerlendirmeler ile öğrencilerin konu eksikleri tespit edilir ve öğrenciler okulumuz tarafından uygulanan Hafta Sonu Kurslarına yönlendirilir.

İLERİ DÜZEY EĞİTİM

Kanyon Koleji’nde eğitim uzman öğretmenler tarafından hazırlanan ve tüm sınav konularını taramaya yönelik sorulardan oluşan Konu Analiz Sınavları ile (KAS) öğrenciler LGS öncesi hem kendilerini birçok kez deneme fırsatı yakalıyor hem de ülke genelindeki başarı ortalamalarını öğrenmiş oluyorlar. Sınavlar sonrasında öğrencilerimiz yanlış çözülen ya da çözülemeyen soruların doğru çözümlerini öğretmenleri ile gerçekleştirdikleri birebir çalışmalarla inceleyerek konu eksiklerini gideriyorlar.

EKİP DESTEĞİ

Üniversite Hazırlık Çalışmaları, Okul yönetimi ve PDR birimi tarafından yürütülmektedir. Amacımız; öğrencilerimizin kişisel olarak kariyer planlamalarının bir parçası olarak yapacakları yüksek öğrenim tercihleri konusunda bilinç oluşturma, bilgilendirme ve bu sürece dair gerekleri eksiksiz yerine getirmeleri konusunda danışmanlık yapmaktadır.

Amacımız gençlerimizin kuvvetli yönlerini analiz edip kendilerini bu anlamda tanımalarına yardımcı olmak, ayrıca kendilerinin ve ailelerinin gerçeklerine uygun tercihler yapmalarında yol göstermek, kaynak sunmak ve bilgi vermektir.

YKS çalışmaları kapsamında 9. 10.11. ve 12. sınıf öğrencilerimize yaz döneminde hızlandırma programları gerçekleştirilir. Yıl boyunca gerçekleştirilen deneme sınavları ile öğrencilerimiz eksik kazanımları ile ilgili bire bir ve grup etüt çalışmalarına alınırlar.

Sınavlara hazırlık kapsamında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimimiz ve öğrencilerimize özel Eğitim Koçları tarafından uygulanan ortak çalışmalar ile sınav öncesi büyük önem taşıyan motivasyon ve sınav kaygısı konularında öğrencilerimize ve velilerimize seminer çalışmaları sürekli olarak uygulanıyor.