Öğretim Yaklaşımı

Özel Kanyon Koleji olarak en büyük amacımız, “Akademik Üstünlük, Bilgi beceri ve yetkinlik” yaklaşımıyla “tam öğrenmeyi” gerçekleştirmek, etik, ilkeli ve tutarlı bir anlayışla çok yönlü, mutlu, başarılı ve sağlıklı nesiller yetiştirmektir. Öğretim programlarımız, yürüttüğümüz projeler, ulusal platformlardaki çalışmalarımız ve öğrencilerin sınavlarda gösterdikleri üstün performanslar, bizleri amacımıza ulaştıran unsurlardır.
Detaylı Bilgi için tıklayınız.
YAŞAMDA FARK YARATMAK
(RESİM)
Okulumuzdaki öğretim programları yapılandırılırken; “Her kazanılan bilgi bir sonraki bilgiyi yapılandırmaya zemin hazırlar.” ilkesinden yola çıkarak, öğrencilerin araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünen, problem çözen, kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu alan, iş birliğine açık bireyler olarak yetişmeleri hedeflenmektedir ve onlara edindikleri bu becerilerle farklı yaşam deneyimleri kazandırılmaktadır.
Bu nedenle, öğrencilere bilgiye ulaşma, kullanma, yorumlama becerilerini kazandırmak amacıyla projeler ve etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Bilgiyi doğrudan aktarmak yerine onların kendi yaşantılarını kullanarak bilgiye ulaşmalarına rehberlik edilmektedir. Böylece öğrenciler, öğrenme ve öğretme süreçlerinin her aşamasına aktif olarak katılarak yaşam zenginlikleri arttırılmaktadır.