Kanyon Koleji Öğrencileri 81. Yılında Büyük Matemin Hüznünü Paylaştı.

• 10.11.2019

Kanyon Koleji Öğrencileri 81. Yılında Büyük Matemin Hüznünü Paylaştı.

1938’in 10 Kasım’ında olduğu gibi okulumuzu ve her yanı kaplayan büyük sessizliğin ardından 9’u 5 geçe duyulan siren sesi ile saygı duruşuna geçtiğimiz tören İstiklal Marşımızın okunmasından sonra salondaki anma programı ile devam etti.
Müdür Yardımcımız Sayın İlhan DAŞKOL’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Atamızın son günlerini anlatan belgeselin gösterimi gerçekleşti. Gözyaşlarımıza hakim olamadığımız, bizi bu zaman diliminden koparıp 1938’e götüren belgeselin ardından Müzik Öğretmenimiz Sayın Erman KARAKAYA ve öğrencilerimizin duygu dolu müzik dinletisiyle buluştuk. Programın devamında Atatürk’ü ve onun Türk milletine kattıklarını konu edinen ‘Bir Ömrün Hikayesi’ adlı oratoryo tüm salona nasıl bir kurucu lidere sahip olunduğunu hatırlattı.
Programın son ve en can alıcı kısmı ise Cumhuriyet’in en değerli mirasçısı gençlerimizden biri olan değerli öğrencimiz Arda Erkin ŞAHİN’in Atatürk’ün “Son Balo”sundaki “Zeybek” gösterisini canlandırdığı andı.
Bize bu duygu dolu anları yaşatan, programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor ve hiçbir zaman unutmuyoruz ki “Vücutlar Ölür, Fikirler Baki Kalır.”